Goede palliatieve zorg start liefst zo snel mogelijk na je diagnose. Want palliatieve zorg is véél meer dan stervensbegeleiding. Samen met je naasten en hulpverleners vooruit kijken en nadenken over je toekomstige medische zorg zal rust brengen.

Wij zijn kosteloos beschikbaar voor patiënten, familie en hulpverleners. Het opstarten van een ondersteuningstraject door Pallion kan zowel door je huisarts, thuisverpleegkundige(n), het ziekenhuis, het woonzorgcentrum of de instelling gebeuren, maar ook door jezelf en je naasten. 

Aanmelden kan telefonisch op werkdagen tussen 08.30u en 16.30u op 011 81 94 74.

Een onthaalbediende is het eerste aanspreekpunt en bevraagt de algemene gegevens. Nadien word je doorverbonden met een deskundige. Hij/zij luistert naar het verhaal, de diagnose en/of specifieke vragen. Om de zorg zo goed mogelijk af te stemmen met je vertrouwde hulpverleners, zal de deskundige altijd de eigen huisarts betrekken alvorens een huisbezoek in te plannen.

Tijdens een uitgebreide telefonische kennismaking of huisbezoek beluistert de deskundige jouw wensen, vragen of bezorgdheden. Hij/zij schetst ook de mogelijkheden die Pallion kan aanbieden.

Ook na het gesprek en tijdens het verdere verloop van het ondersteuningstraject blijft de deskundige contact houden met je huisarts en andere vertrouwde hulpverleners. Pallion wil tijdens deze overlegmomenten vooral deskundig advies verlenen en de vastgestelde zorgnoden delen. Want wij zullen nooit de rol van jouw huisarts of verpleegkundige overnemen maar samen als team streven naar de best mogelijke palliatieve zorg.

In functie van jouw noden –en/of die van je naasten- maken we afspraken over verdere huisbezoeken en telefonische opvolging tijdens het palliatieve en terminale ziekteproces.

Na het overlijden neemt de deskundige opnieuw telefonisch contact op. Er wordt dan gesproken over de impact van het verlies en de noden die de nabestaanden hierin voelen. Vaak lukt het om op eigen kracht en met ondersteuning van de naaste omgeving het verlies een plaats te geven. Maar indien nodig of gewenst kan de deskundige, in overleg met de huisarts, een doorverwijzing naar een rouwtherapeut of andere professionele hulp voorstellen.