“Vandaag zijn we 26 april… Nog één week en mijn stage van zeven weken bij Pallion als student sociaal verpleegkunde zit er op. De tijd vliegt voorbij… Ik voel nu al dat ik hier als een rijker mens naar buiten zal gaan.  Dankbaar om de nieuwe kennis, ervaringen en ontmoetingen die ik meeneem in mijn rugzak.
 
Ik had al snel door dat ik mijn visie over palliatieve zorg binnen Pallion moest verruimen. Pallion doet meer dan het ondersteunen van de patiënt, zijn omgeving en hulpverleners in de terminale fase. Pallion speelt vaak al vroeger een betekenisvolle rol voor mensen.
Tijdens mijn stage werd ik meermaals geraakt en ontroerd. Ik ben verrast door de veerkracht die mensen vaak nog aan de dag leggen in momenten van afscheid en verdriet. Verrast ook door de mogelijkheden en kansen die er toch nog zijn voor mensen die de boodschap kregen ‘dat er niets meer kan gedaan worden’...Het zijn deze dingen die het verschil maken.
 
Een schat aan deskundigheid schuilt in dit team! Niet in het minst in aanvoelen wat er nodig is, bij elke patiënt in zijn eigen context, steeds opnieuw een uniek verhaal.
 
Op school leerden we het belang van interdisciplinair samenwerken. Pallion is eigenlijk een schoolvoorbeeld hoe dit in de eerstelijnsgezondheid mooi is uitgebouwd. Ik ben volledig bevestigd in mijn aanvoelen van zinvol werk dat hier verricht wordt!
 
Aan het hele team van Pallion: dank je wel dat ik er even bij mocht zijn! Een dikke merci!"

 

Els V.

ESF PROJECT

ESF steun voor Ontwikkeling Loopbaanbeleid en Instrumenten voor invulling nieuw organisatiemodel Pallion

Vlaams Congres Palliatieve Zorg

UITNODIGING VLAAMS CONGRES PALLIATIEVE ZORG op 15 OKTOBER 2019

WIJ ZIJN VERHUISD NAAR HET PROVINCIEHUIS

WIJ ZIJN VERHUISD NAAR HET PROVINCIEHUIS Universiteitslaan 1 3500 HASSELT 011 81 94 74